deur.jpg

Waarom

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een coachingstraject doorloopt. Misschien herken je thema’s als:

 

  • Verlies of verandering gaat vaak gepaard met rouw. Denk aan verlies van dierbare, je partner of baan. Maar ook verlies van bepaalde verwachtingen die je hebt van jezelf en je kinderen en er niet zullen zijn. Vaak kun je daar zelf of met hulp van je omgeving goed mee verder, maar als je ervaart dat de belemmeringen te groot zijn kan persoonlijke coaching helpend zijn om nieuwe perspectief te zien en weer verder te kunnen.

 

  • De balans tussen werk en je gezin of thuissituatie kan behoorlijk op de proef worden gesteld. Heb je het gevoel dat je wel heel veel ballen in de lucht aan het houden bent en niet meer aan jezelf toekomt? Merk je dat je het moeilijk vind om je te ontspannen of voel je dat je aan allerlei eisen moet voldoen? Tijdens een coachingstraject krijg je zicht op wat jij kunt doen om weer grip op je eigen leven te krijgen.

 

  • Merk je op je werk dat je niet meer gelukkig bent in je baan of voel je je niet meer thuis in je werkomgeving? Wat heb je nodig, waar liggen je kwaliteiten en welke verandering kun jij inzetten om weer jezelf te zijn en te kunnen groeien in je werk?

 

  • Wil je je leefstijl veranderen omdat je al langer niet meer lekker in je vel zit of omdat je gezondheid hierom vraagt? Of ervaar je dat je nadat je juist je leefstijl drastisch hebt veranderd weerstand bij jezelf of je omgeving en vind je het lastig om daarmee om te gaan? Hoe kun je omgaan met deze grote verandering?

 

  • Ervaar je heftige emoties en kun je dit niet goed plaatsen?

 

Bovenstaande thema’s zijn enkele voorbeelden waarbij ik je kan helpen om deze om te kunnen zetten in coachingsvragen en waar je oplossingsgericht aan kunt gaan werken.